Podologie

 

Wat is Podologie?

Podologie betekend letterlijk “voetkunde”. Als Register Podoloog kunnen we u een zooltherapie aanbieden die erop gericht is om de voet biomechanisch te corrigeren, te ondersteunen of te accepteren. Daarnaast is het mogelijk om eventuele te zorgen voor locale drukreductie.


Onderzoek en behandeling

Het podologisch onderzoek gaat in grote lijn als volgt:
Een gesprek over aard ,intensiteit en duur van de klachten en wat er aan vooraf ging.Trauma? Operatie? Chronische pijnen?
Onderzoek van het bewegingsapparaat, waarbij nauwkeurig naar onderlinge verhoudingen gekeken wordt. Bijv. stand van het bekken, krommingen van de wervelkolom, beenlengteverschillen, voetenstand , alle waarnemingen worden volgens een vast patroon gedaan en de afwijkingen vastgelegd.
Testen van zowel het lopen als het staan.
Met behulp van een moderne voetenscan of traditioneel blauwdrukapparaat worden afdrukken genomen ter bepaling van het voettype en om te kijken of eerder waargenomen afwijkingen ook op de afdruk zichtbaar zijn. Tevens dienen de afdrukken als patroon voor de te maken inlegzool. Verder wordt op de voetspiegel het drukvlak van beide voetzolen bekeken en beoordeeld. Aan de hand van alle waarnemingen wordt het behandelplan doorgenomen.

De zooltherapie wordt geevalueerd na 6 tot 8 weken om te kijken of deze al succesvol is. Eventuele aanpassingen aan de zolen worden ter plekke in ons eigen productie faciliteit gemaakt. De meeste aanpassingen worden direct uitgevoerd.


Podologische Therapiezolen

De podologische therapiezool is erop gericht om de voet biomechanisch te ondersteunen of te corrigeren. Confectievervaardiging is niet mogelijk omdat de vorm van iedere voet uniek is. Een podologische zool wordt ook wel steunzool genoemd omdat de uitgangspositie het ondersteunen van de voeten.
Mechanische zolen zijn bijzonder effectief bij bijzondere voetafwijkingen, ten gevolge van reuma of diabetis. Er wordt dan gekozen voor ondersteunende of drukontlastende zolen met als doel u zoveel mogelijk mobiel te houden.
Podologie betekend letterlijk “voetkunde”. Als Register Podoloog kunnen we u een zooltherapie aanbieden die erop gericht is om de voet biomechanisch te corrigeren, te ondersteunen of te accepteren.

Maak direct online een afspraak


Vergoedingen en prijzen

De prijs van een Podologische zool, inclusief aanmeetconsult en nacontrole, varieert van € 215,- tot € 230,- afhankelijk van de opbouw en de te gebruiken materialen.
Voor kinderen tot 16 jaar hanteren we speciale goedkopere tarief van € 150,-.
Binnen de afgesproken prijs valt het eerste consult, de podologische zool, de nacontrole binnen 8 weken en een eventuele aanpassing. Een extra paar zolen zonder consult bestellen kan ook. Kosten hiervan bedragen € 150,-.

De zooltherapie wordt door de meeste ziektekosten verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullend pakket. Raadpleeg hiervoor uw polis.
Of *** Bekijk hier wat uw vergoeding is van uw zorgverzekering

Wij declareren uw kosten direct bij uw zorgverzekeraar. Bij het eerste consult controleren wij wat u vergoed krijgt. Of uw zolen geheel, gedeeltelijk of niet vergoed worden. U betaalt aan ons het niet vergoede deel.

Register Podoloog

Wij zijn als Register Podoloog aangesloten bij de Stichting “LOOP” Deze beroepsorganisatie ziet toe op het juist uitvoeren van de werkzaamheden van haar leden.
De Register Podoloog in de praktijk

 

Wentzel Steunzolen
Contact

Wentzel voetzorg
Vrijheidsstraat 9
8081 XD Elburg

T 0525-681655
WhatsApp:
06-4031 9599
info@wentzelvoetzorg.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten

Dinsdag t/m vrijdag:
9.00-12.30 en
13.30-18.00

Vrijdagavond:
19.00-20.00
Zaterdag:
Tijdelijk gesloten

Afspraak

online afspraak maken

Bel voor een afspraak:
T 0525-68 1655

WhatsApp:
06-4031 9599

Consult volgens afspraak:
di, wo, vr, vrijdagavond

Klantenwaardering

We worden heel goed beoordeeld door onze patienten. Bekijk de actuele beoordeling:

Volg ons
Scroll naar top