Welke wandelschoen past bij mij

Het aanbod aan wandelschoenen is enorm. Het is als wandelaar bijna onmogelijk om een juiste keuze te kunnen maken.
Moet ik een lage of een hoge schoen, stug of soepel, lekker licht of juist stevig en robuust. En hoe belangrijk is de waterdichtheid.
We gaan je helpen!

Allereerst moet er gekeken worden wáár je gaat wandelen en in welke omstandigheden en wat kom je daar tegen.

Wandelschoenen worden ingedeeld in diverse categorieën. Zo zijn er A-categorie schoenen voor vlak terrein, B-categorie voor lichte bergwandeltochten, C-categorie voor nog zwaardere bergwandelingen en extremer terrein en de D-categorie is er dan voor de echte extreme omstandigheden.
Daarbij is het dragen van wel of geen bepakking erg relevant. Hoe zwaarder de rugzak, hoe belangrijker het wordt om hier rekening mee te houden met de schoen keuze.
Wij zijn vooral gespecialiseerd in de A-categorie schoenen en de lichte B-schoenen voor het lichte bergwandelen.

De waterdichtheid is een belangrijk aspect voor de wandelschoenen.
De keuze voor een waterdichte schoen is afhankelijk waar, maar ook wanneer je gaat wandelen. Bij wandelen in hoog gras kan de waterdichtheid belangrijk zijn i.v.m. ochtend dauw.

Je zou jezelf de vraag kunnen stellen, hoe vaak ben ik de afgelopen periode tijdens het wandelen nat geregend? In Nederland regent het namelijk maar 6% tot 8% van de tijd. Waarom het niet altijd zinvol is om voor waterdichte schoenen te kiezen, komt vooral omdat de waterdichtheid het ademend vermogen beïnvloed. Hoe beter waterdicht de schoen is, hoe minder deze ventileert. Schoenen die 100% waterdicht zijn ademen altijd minder. Veel gebruikte membranen om de schoenen waterdicht te maken werken goed, maar bij warme omstandigheden zullen deze membranen zoals Gore-tex hun ademend vermogen verliezen. Deze membranen worden als een binnenvoering in de schoenen verwerkt.

Contact

Wentzel voetzorg
Vrijheidsstraat 9
8081 XD Elburg
T 0525-681655
WhatsApp:
06-4031 9599
info@wentzelvoetzorg.nl

Openingstijden

Maandag:
gesloten
Dinsdag t/m vrijdag:
9.00-12.30 en
13.30-18.00
Vrijdagavond:
18.00-19.00

Afspraak

online afspraak maken
Bel voor een afspraak:
T 0525-68 1655
WhatsApp:
06-4031 9599
Consult volgens afspraak:
di, wo, vr

Klantenwaardering

We worden heel goed beoordeeld door onze patienten. 

Scroll naar boven