Blaren, beter voorkomen dan genezen

Jouw wandeling of vierdaagse kan heel vervelend worden als je blaren gaat krijgen. Hoe ontstaan blaren en hoe voorkom je blaren onder je voeten.

Blaren ontstaan door het week worden van de huid en door wrijving. Dus als je deze factoren weet te voorkomen wandel je blaren vrij.

Het week of vochtig worden van de huid gebeurd door transpiratie. Gemiddeld genomen wordt er per pag een kopje aan transpiratie vocht ontwikkeld door de voeten. Dit vocht moet van de huid weg worden getransporteerd. Dit gebeurd allereerst door de juiste sokken, maar ook door goed ventilerende/ademende schoenen te dragen. Draag bij voorkeur sokken van materialen die het vocht absorberen, maar ook transporteren naar de buitenkant van de sokken. Vanaf de buitenkant van de sokken kan het vocht dan door de schoenen ontsnappen. Mits deze voldoende ventileren.

Wrijving ontstaat door niet goed passende schoenen en door druk. Schoenen in de winkel passen is dus heel belangrijk en het juiste advies om een goed passende schoen te krijgen is hierbij essentieel. Lengte, breedte, wel of geen steunzolen, de dikte van de sokken, alles is hierbij van groot belang. Laat je dus adviseren! Wij maken een 3D scan van je voeten, inclusief een drukmeting, om zo het advies te optimaliseren.

Contact

Wentzel voetzorg
Vrijheidsstraat 9
8081 XD Elburg
T 0525-681655
WhatsApp:
06-4031 9599
info@wentzelvoetzorg.nl

Openingstijden

Maandag:
gesloten
Dinsdag t/m vrijdag:
9.00-12.30 en
13.30-18.00
Vrijdagavond:
18.00-19.00

Afspraak

online afspraak maken
Bel voor een afspraak:
T 0525-68 1655
WhatsApp:
06-4031 9599
Consult volgens afspraak:
di, wo, vr

Klantenwaardering

We worden heel goed beoordeeld door onze patienten. 

Scroll naar boven